Βιέννη – Σάλτσμπουργκ – Χάλστατ
6 Μέρες
Η Βιέννη, πρωτεύουσα της Αυστρίας, είναι μια μεγαλούπολη γεμάτη πολιτισμό, ιστορία και κομψότητα. Βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη και είναι γνωστή για τα Μπαρόκ παλάτια, όπως το Schönbrunn και το Belvedere, την εντυπωσιακή Όπερα της Βιέννης και τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου (Stephansdom).
Το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και έχει μια ατμόσφαιρα παραμυθιού, με φόντο τις Άλπεις. Ξεχωρίζει για την Παλιά Πόλη (Altstadt): Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με μεσαιωνικά στενά δρομάκια, πλατείες και μπαρόκ εκκλησίες.
Αναχώρηση 2/1/2026
Πτήσεις
OS 796 Λάρνακα-Βιέννη 17:25 -19:50
OS 795 Βιέννη-Λάρνακα 12:30 -16:35
1η Μέρα Λάρνακα - Βιέννη 2/1
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Λάρνακας για την Βιέννη. Άφιξη παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
2η Μέρα Βιέννη – Σάλτσμπουργκ 3/1
Αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ, μια από τις πιο όμορφες και γραφικές πόλεις της Αυστρίας, γνωστή για την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τη μοναδική της τοποθεσία στους πρόποδες των Άλπεων. Στην διαδρομή επίσκεψη στην γραφική πόλη Χάλστατ. Το Χάλστατ (Hallstatt) είναι ένα από τα πιο γραφικά και μαγευτικά χωριά της Αυστρίας — και θεωρείται από πολλούς ως το πιο όμορφο χωριό του κόσμου! Βρίσκεται στην περιοχή του Σαλτσκάμεργκουτ (Salzkammergut) και είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη στο Σάλτσμπουργκ, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
3η Μέρα Σάλτσμπουργκ 4/1
Αναχώρηση σήμερα για μια επίσκεψη στην πόλη του Σάλτσμπουργκ που το όνομά του σημαίνει «Κάστρο του Αλατιού», καθώς το ορυκτό αλάτι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής. Η επίσκεψή μας στην «Πατρίδα της Μελωδίας» και τη γενέτειρα του Μότσαρτ περιλαμβάνει ολόκληρο το μνημειώδη πυρήνα της πόλης, την περίφημη Γκετραϊντεγκάσε, καθολικές εκκλησίες απαράμιλλης ομορφιάς, το ποτάμι Ζάλτσαχ με τα κομψά του γεφύρια, το κάστρο, τις κατακόμβες, τον παραδοσιακό νερόμυλο με το φούρνο του, ηγεμονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών.
4η Μέρα Σάλτσμπουργκ - Περιοχή των Λιμνών – Βιέννη 5/1
Αναχώρηση για μια επίσκεψη στην περιοχή των Λιμνών. Η Περιοχή των Λιμνών της Αυστρίας γνωστή ως Salzkammergut είναι μία από τις πιο μαγευτικές και φυσικά εντυπωσιακές περιοχές της χώρας. Αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για φυσιολάτρες, οικογένειες και ρομαντικούς ταξιδιώτες καθώς συνδυάζει βουνά, λίμνες, γραφικά χωριά και πολιτιστική κληρονομιά. Συνεχίζουμε για την Βιέννη. Άφιξη και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
5η Μέρα Βιέννη 6/1
Μετά το πρωινό ξενάγηση της πόλης για να γνωρίσετε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, το δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την αρχαιοελληνική πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ και τον καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου.
Για το ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε τους εμπορικούς δρόμους Graben και Kärntner με καταστήματα και ιστορικές καφετέριες.
6η Μέρα Βιέννη – Λάρνακα 7/1
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Λάρνακα
Τιμές ανά άτομο
|
ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ |
€ 1075 |
|
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ |
€ 1350 |
|
ΠΑΙΔΙΑ 2-12 στο δωμάτιο με 2 ενήλικες |
€ 765 |
Περιλαμβάνονται
Δεν περιλαμβάνονται
Ξενοδοχεία – Βιέννη Austria Trend hotel Ananas η παρόμοιο
Σάλτσμπουργκ Amadeo Hotel Schaffenrath η παρόμοιο
Σημείωση – Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.